Groeten van het 5de leerjaar uit Durbuy

Geschatte aankomst 5de leerjaar na een geweldige vijfdaagse in Durbuy: 16u15!


donderdag 19 januari 2017:

- 20u44: Wat een wondermooie dag! Zowat iedereen moest gewekt worden vanmorgen. Na alweer een lekker ontbijt, werden we gedropt en stapten we terug naar LPM. En wie kwamen we onderweg tegen? Juf Caroline en mevrouw Vanja, al werden ze niet door iedereen herkend/verwacht. :-) Na alweer lekker middageten, deden we deze namiddg aan wildcraft. Wij kunnen leven in het wild: zorgen voor een onderkomen en vuur maken waren heuse belevenissen. En dan was het party time! Momenteel is het free podium volop bezig en geniet groot en klein! 


woensdag 18 januari 2017

- 22u: Wat was langlaufen tof! De kinderen genoten van de sneeuw en het glijden op de latten. Velen willen het nog eens overdoen met mama en papa. 😁 Deze namiddag trokken de kinderen terug op pad. Als afsluiter mochten ze glijden van de heuvel. 

Na het avondeten was het quiztijd. Na een zeer spannende finale gingen de kinderen op tijd in bed. Slaapwel!

- 8u30:  Goede morgen morgen, goede dag....Ik denk dat jullie wel weten op welk melodie de kinderen vandaag zijn wakker geworden! De oogjes gingen al wat langzamer open, maar na een half uur was daar niets meer van te merken Deze voormiddag staat langlaufen op het programma. Verwacht jullie maar aan prachtige foto's!


dinsdag 17/01/2017:

- 17u55: Vandaag was het een zeer koude dag. Na een stevig ontbijt zijn we met z'n allen richting Wéris vertrokken. We leerden daar over de menhir en de dolmen. Via het huis van de dieren zijn we aangekomen bij een panoramisch uitzicht over Wéris en omstreken. Sommige kinderen dachten zelfs dat ze de zee zagen.Deze middag hebben we everzwijnballetjes gegeten, eigenhandig geschoten (met pijl en boog) door onze monitoren. Omwille van het zéér koude weer zijn de twee geplande activiteiten, avonturenloop en challenge park, niet kunnen doorgaan. De kinderen vonden dit zeer spijtig! Maar, in de plaats daarvan zijn we rappel, apenbrug en klimmen gaan doen. Dit vonden ze ook super! Zo dagelijk gaan we lekkere spaghetti eten zodat we voldoende kracht hebben voor de fakkeltocht en speleo.

 

- 10u46: De infoavond heeft zeker haar nut bewezen; de kinderen zijn nog nooit zo goed voorzien van warme kledij en stevige schoenen geweest. We hebben nog geen enkele kind zien bibberen van de kou. Dit is zowel voor de kinderen als voor de leerkrachten zéér aangenaam. We danken de ouders hiervoor heel erg! 

-7u53: Om 7u hebben we de kinderen wakker gemaakt met een liedje van Samson en Gert. Sommigen waren al goed wakker, maar de meesten waren nog vast aan het slapen. Na het ontbijt vertrekken we naar Wéris, waar we veel gaan leren over de dolmen en het duivelsbed! Vele groeten vanuit het koude Durbuy!


maandag 16/01/2017:

- 21u38: Na de broodmaaltijd is de ene groep vertrokken op fakkeltocht en de andere groep heeft speleo gedaan. Iedereen is de grot binnen gegaan. Sommige leerlingen hebben hun grenzen verlegd! De fakkeltocht hebben we afgesloten met een gezellig kampvuur en een griezelverhaal. Bij aankomst in LPM hebben we allen een douche genomen, hebben we in ons dagboek geschreven en zijn dan, moe maar voldaan, in ons bedje gekropen. Tot morgen!

- 14u40: Net lekker gegeten, gebraad met puree en erwtjes en worteltjes... Nu gaat 1 groep op geschiedkundige wandeling en de andere groep gaat met kaart en kompas de bossen van Durbuy verkennen.

- 12u30: We zijn goed aangekomen. Ondertussen zijn de bedjes gemaakt en nu gaan we lekker eten...

- 11u15: Nog een dik half uur rijden... Tot nu is het vlot gegaan. Hier ligt al veel sneeuw! ;-)

- 8u45: Kus, kus, zwaai, zwaai... Ze zijn vertrokken!

Deze blogpost werd geplaatst op Monday, January 16, 2017 om 09:10 door Vanja Colson onder Ongecategoriseerd.